Feed on
Posts
Comments

Monthly Archive for April, 2012

America și … febra alegerilor

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mai sunt șase luni până la alegerile din SUA. Lupta electorală, pentru nominalizarea republicană, în continuă , deși candidații se retrag pe rând datorită pierderiilor suferite în statele care și-au ales câștigătorul. Ultimul pe listă este Newt Gingrich care după 5 preliminarii consecutiv pierdute și-a anunțat retragerea. A câștigat 2 state și 137 de delegați. [...]

Read Full Post »

Merkollande and… the Growth Pact!

With France likely to vote in a socialist president critical of her fiscal pact, and a Dutch government collapsing on the issue of social reforms, German Chancellor Angela Merkel’s austerity model has less chance to be useful for Europe. The French incumbent becomes steadily less attractive as a partner for Ms. Merkel.
European Central Bank President [...]

Read Full Post »

Toți analiști sunt de acord că Turcia este o putere economică și militară emergentă în Orientul Mijlociu. Refacerea fostului Imperiu Otoman nu mai este posibilă, în schimb recucerirea pozițiilor de influență în lumea arabă rămân chestiuni la ordinea zilei pentru Ankara.
Odată cu prăbușirea Pactului de la Warșovia și intrarea în criză a inamicul tradițional, Grecia, [...]

Read Full Post »

Iranul a deconectat de la Internet principalele terminale petroliere din Golful Persic, datorită intensificării atacurile cibernetice asupra Ministerului Petrolului Iranian şi a filialele sale.
Închiderea instalațiilor de petrol din Insula Kharg a fost una dintre măsurile de precauție adoptate de autoritățile iraniene după experiența atacului lansat de virusul Stuxnet asupra centralelor sale nucleare.
Deși oficialii iranieni au [...]

Read Full Post »

Acesta este doar unul din mesajele prin care se anunțau rezultatele din primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța. Aluziile sunt dedicate lui Hollande și Sarkozy a cărui origine maghiară este binecunoscută. Anunțarea rezultatelor alegerilor,în Franța, este interzisă prin lege înainte de expirarea termenului de vot. Mesajul din titlu a apărut alături de alte mesaje, [...]

Read Full Post »

Older Posts »