Feed on
Posts
Comments

Monthly Archive for July, 2015

Situaţia de securitate globală este într-o continuă schimbare, impredictibilitatea viitorului fiind una dintre caracteristicile ei. S-a încheiat un ciclu de pace şi bunăstare, iar mirosul de praf de puşcă pluteşte în aer.

Read Full Post »

Strategia Militară a SUA

Strategia Militară Națională definește necesitatea de a contracara revizionismul statelor care amenință normele internaționale la fel ca și organizațiile extremiste care subminează securitatea transregională. Lucrăm cu partenerii și aliații noștri să descurajăm, să interzicem și dacă este necesar să înfângem statele adversare. Strategia Militară Națională a SUA-2015

Read Full Post »

Cine stabilește agenda globală?

Cancelarul Angela Merkel declara înaintea reuniunii a cărei gazdă a fost Germania: G-7 nu poate să rezolve provocările globale singură, va avea nevoie și de alți parteneri. Cred că G7 poate fi factorul catalizator și conducător în lume pe termen lung. Aceasta este valoarea adăugată care se așteaptă de la summitul G7 și este standardul [...]

Read Full Post »

Sultanul Orientului

La finele procesului electoral din 2015 Recep Tayyip Erdogan declara: Decizia alegătorilor noștri este pe primul loc. Suntem la un punct de cotitură și este crucial pentru toate partidele să păstreze și să protejeze actalul mediu politic de încredere și stabilitate și să-și asume fiecare resposabilitățile ce decurg din acesta.
Alegerile parlamentare din Turcia au fost [...]

Read Full Post »

NATO trebuie să urmeze o politică pe termen lung pentru a descuraja şi contrabalansa o Rusie renăscută care reprezintă o provocare “de durată şi globală” pentru alianţa militară vestică, a declarat comandantul forţelor NATO în Europa, generalul american Philip M. Breedlove.

Drumul Mătăsii a legat şi va leaga China de Orientul Mijlociu, Europa şi Africa. Nu [...]

Read Full Post »

Older Posts »