Feed on
Posts
Comments

Monthly Archive for November, 2011

Tranziția la Beijing

 

 
 
 
 
 
 
 
Politica  ce urmează a se construi din 2012 la Beijing, odată cu instalarea noii conduceri a Partidului Comunist Chinez va fi una cu o arhitectură nouă sau va continua linia tradițională?  Să reținem un fapt: pentru a cunoaște China și a avea relații bune, trebuie în primul rând să cunoști motivația liderilor chinezi. După 2012 vom [...]

Read Full Post »

 
 
 
 
 
De câte ori am poposit în Washington D.C. am trecut şi pe la Capitol Hill, colina pe care se află clădirea Congresului Statelor Unite. Partea estică a edificiului/ the east front a fost iniţial desemnată pentru sosirea vizitatorilor şi oficialilor autohtoni şi străini.
           La flancul de est al comunităţii euroatlantice se află poarta latină [...]

Read Full Post »

 
 
 
 
 
 
 
Senariu ipotetic – luat dintr-un manual al bunelor maniere balcanice: România va avea un guvern de tehnocrați la fel ca în Italia sau Grecia.
 Cum ar funcționa un executiv tehnocrat la București?
 Afirmație: în România sunt multe persoane competente care ar putea forma un guvern de tehnocrati.
 O nouă echipă ministerială ar putea pune accent pe [...]

Read Full Post »

Rare dar … vitale!

 
 
 
 
 
 
Un raport la Pentagonului redactat pentru Congresul american, pune în lumina reflectoarelor dependenţa critică a industriei de armament din SUA de metalele așa numite rare. Raportul recomnandă găsirea de noi surse de exploatare diferite de cele care au fost preluate sub diverse forme de Beijing.

Read Full Post »

Bine ați venit în Noua Europă!

 
 
 
 
 
 
 
 
Zona Euro are o nouă conducere informală – Grupul de la Frankfurt, format din doar opt oameni. Summitul G20 de la Cannes a fost martorul naşterii unui nou “lobby politico-economic” format din Grupul din Frankfurt (GdF), compus din opt personalităţi: Cancelarul german Angela Merkel, preşedintele francez Nicolas Sarkozy, deveniţi din ce în ce mai mult [...]

Read Full Post »

Older Posts »